MASSAGES

Kindermassage

Uitwerking van de massage
Kinderen worden rustig, ontspannen en slapen beter. Ze krijgen meer zelfvertrouwen, hun weerstand verhoogt en het zelfgenezend vermogen wordt bevorderd. Massage wordt dan ook ervaren als een thuiskomen. Je kind voelt zich weer veilig in zijn lichaam en is veel meer “bij”, hij/zij is in staat zijn energie beter te verdelen.

Voor wie is het geschikt?
Kindermassage is daarom geschikt voor ieder kind. Zowel kinderen met de hierboven omschreven problemen, maar ook bij kinderen die juist inactief zijn of ADHD, PDNOS en/of leerproblemen hebben, ondervinden veel baat bij een regelmatige massage. De kindermassage in mijn praktijk bestaat uit diverse facetten, steeds weer aangepast aan de behoefte van het kind. Deze facetten bestaan o.a. uit een schriftelijke intake bij de eerste kennismaking, een kort verhaaltje/spelletje , een kindermassage, even napraten en een aardigheidje en wat oefeningen voor thuis.

Kortom gun u en uw kind een regelmatige massage en voel u meer verbonden en geborgen dan ooit te voren.

Hot Stone Massage

Een hot stone massage is, zoals het woord reeds doet vermoeden een ontspanningsmassage met warme basaltstenen. De temperatuur van de stenen waarmee de massage gegeven wordt, ligt om en nabij de 45 graden. De stenen geven langzaam hun warmte af, waardoor het lichaam dieper geraakt wordt, dan bij een normale massage.
Naast de oplegging van stenen, gebruik ik de stenen ook voor lichte strijkingen. Doordat deze behandeling diep doordringt in huid en spieren komt er energie vrij die zorgt voor het in balans brengen van lichaam en geest. Zo worden spanningen gereduceerd en het ontgiften van het lichaam bevorderd.

Klassieke Lichaamsmassage

De klassiek massage heeft het doel om u een diepe mentale ontspanning te geven, waardoor er automatisch ook spierontspanning plaatsvindt. Deze massage richt zich op de verbetering van de doorbloeding en het losmaken van de spieren, doordat afvalstoffen worden afgevoerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt verschillende technieken zoals wrijvingen, knedingen en huidverschuivingen.
Tijdens deze manuele massage worden naar keuze de spiergroepen in nek, schouders, rug, armen en benen behandeld of combinaties hiervan.

Gezichts- en Hoofdmassage

De gezichts- en hoofdmassage heeft het doel u gedachten even helemaal stil te zetten. Door kleine en rustige handgrepen en strijkingen op gezicht, hoofd en nek ontstaat een volledige ontspanning. Hiernaast maak ik gebruik van een aantal reflexpunten in uw gezicht en bij de aanhechting van uw hoofd, voor een nog betere uitwerking van de massage. Na deze massage voelt u zich ontspannen en verbetert uw uitstraling.
Deze massage is ook uitermate geschikt bij hoofdpijn of zelfs ter preventie bij migraine. Wist u dat een regelmatige gezichts- en hoofdmassage uw migraine aanvallen enorm kan reduceren !?!

Luchtwegmassage

Een goede en ontspannen ademhaling is essentieel voor het goed functioneren van lichaam en geest. Bij onvoldoende zuurstof in lichaam en geest, kunnen diverse klachten ontstaan. Een luchtwegmassage geeft het lichaam een extra steuntje in de rug. Dit is een onverwachte maar uitermate ontspannende massage. Na deze behandeling, die zowel aan de voor-, als achterzijde plaatsvindt (het gebied van de ribben ), ervaart u meer ruimte en voelt u zich weer energiek.

Voetmassage

Wist u dat uw voeten een afspiegeling zijn van uw gehele lichaam ? Een goede voetmassage kan daarom hetzelfde ontspannen resultaat geven dan een algehele lichaamsmassage. Kom dus heerlijk tot rust en geniet van een heerlijke voetmassage. De doorbloeding wordt gestimuleerd en afvalstoffen worden afgevoerd. Ik maak hierbij gebruik van een aantal reflexpunten op uw voeten. Massage van deze energieknopen zorgt voor herstel van de energiebalans en een evenwicht tussen lichaam en geest.

Contra indicaties oftewel niet of in overleg masseren

Zoals u kunt lezen, zet een massage het lichaam en de geest vaak flink aan het werk. Het is daarom dat het in sommige gevallen niet verstandig is te masseren, de massage zou dan juist een negatieve uitwerking kunnen hebben. Men spreekt dan van absolute contra indicaties.

Hoge koorts - Trombose - De eerste 3 maanden van een risico volle zwangerschap - Besmettelijke huidziekte - Operatief te behandelen aandoeningen - Totale uitputting (een healing is dan wel mogelijk) - Epilepsie ( alleen bij de hot stone).

Bij de onderstaande indicaties wil ik graag dat we even afstemmen, over welke massages mogelijk zijn en hoe we deze in kunnen vullen.

Dit zijn de zogenoemde relatieve contra indicaties:
Gebruik van bloedverdunners - Lokale ontstekingen - Algemene infectieziekten - Osteoporose (botontkalking) - Hoge bloeddruk - Hernia - HIV - Botbreuken - Kanker.

Gezien het bovenstaande is een korte anamnese bij ieder eerste bezoek een onderdeel van de behandeling.